13 Şubat 2013 Çarşamba

HAMSİLİ PİLAV :))


KAHVE DÜNYASI KAKAOSUYLA HAZIRLANAN ÇİKOLATA ŞELALESİ



KAHVE DÜNYASININ MUKEMMEL ÜRÜNLERİNDEN BİRİ OLAN  'KAKAO' HAZIRLANAN KEK
4 YUMURTA
2 SU B.ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
3 YEMEK KAŞIĞI ÇİKOLATA DAMLASI
2,5 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
YARIM SU BARDAĞI TOZŞEKER
50 GR.KUTU MARGARİN
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 ADET YUMURTA
ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ.SIRASIYLA YOĞURT,YAĞ İLAVE EDİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ.AYRI BİR KAPTA UN,KABARTMA TOZU,VANİLYA VE KAKAOYU ELEYİP ELEDİĞİMİZ MALZEMELERİ SIVI KARIŞIMA DÖKÜP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.
DAMLA ÇİKOLATALARIDA İLAVE EDİYORUZ.YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜP 185 DERECELİK FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ...
SOS İÇİN AYRI BİR TENCERE İÇİNDE MARGARİNİ ERİTİP KAKAOYLA YEDİRİYORUZ. ŞEKER VE YUMURTAYIDA ÇIRPIP KAKAOLU KARIŞIMA DÖKÜYORUZ.PİŞEN KEKİMİZİN ÜZERİNE SOSU DÖKÜP RENKLİ ÇİKOLATALARLA SÜSLÜYORUZ...

BALKABAĞI ÇORBASI


2 Şubat 2013 Cumartesi

ÇİLEKLİ DAMLA ÇİKOLATALI PASTA


KURU FASULYE


KAKAOLU ISLAK KEK



DAMLA ÇİKOLATALI KEK


SU BÖREĞİ



FASULYE KIZARTMASI :))


KISIR :))


EGE USULU OTLU BÖREK



İRMİK HELVASI


PATATES KÖFTESİ




NİŞAN ÇORBASI :))



BABANNE ÇORBASI



MAKARNALI BÖREK



KÜP PATATESLİ TUZLU KEK :)


PATATES KEKİ
2 adet büyük patates
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı yeşil zeytin
1 çay kaşığı tuz,karabiber,nane,kekik
Aldığı kadar UN
Patetesleri küpküp doğrayın.
3 yumurtayı ve diğer malzemeleri sırasıyla koyup,mikserde çırpın.
Ununu koyup,en son küp patatesleri katıp,ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin...
En üste isterseniz yeşil zeytin dilimleri koyabilirsiniz...


TAVUK KAPAMA


LAHANA TURŞUSU :))



NARLI MUZLU PASTA


Kedi Dili Muhallebili Pasta



Kakaolu Kek



GELENEKSEL AŞUREMİZ



Yarım kilo Aşurelik Buğday
 1 su bardağı Nohut 
1 su bardağı Kuru Fasulye
1 çay bardağı Pirinç
1 çay bardağı Hindistan Cevizi
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil 
15 su bardağı Su
****************
Süsleme için:
1 su bardağı Ceviz,Antep fıstığı,Kuru Siyah Üzüm,Badem,FındıkTarçın,Nar taneleri, Hindistan Cevizi
HAZIRLANIŞI
 ******
Buğday, fasulye, nohut ve üzüm yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatılır.Ertesi Gün, buğdayı süzüp büyük bir tencereye alınır ve üzerine 15 su bardağı su ekleyip kaynatılır... Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alınıp, tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika kaynatılır. Fasulye ve Nohut süzülüp ayrı kaplarda haşlanır.Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-6 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulye eklenir. İyice kaynatılır. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini Ceviz , Antep fıstığı, kuru üzüm, tarçın ve nar taneleri,badem,fındık Hindistan Ceviziyle ile süsleyerek servis yapılır...AFİYET OLSUN 
AYLİN

Aşure


Kakaolu Supangle


Poçalar



KAhvaltı Tabakları


Elmalı Kar Kurabiyelerimm :))


Mantar Soslu Kremalı Makarna