27 Nisan 2013 Cumartesi

Yaz geldi Isırganlar toplandı ve yemeği yapıldı :))




Ve Sonunda yaz geldi ve biz ailecek pikniğe koştuk Boğazköy 'de güzel bir yer bulup kamelyalarda kahvaltımızı yaptıktan sonra doğru ısırgan toplamaya başladık :)) Akşam hemen Isırganlar ayıklandı veee yemeği yapıldı.

Tadını merak edenler için mayhoş bir tadı var...
**YAPILIŞI**
2 demet Isırgan
1  adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kadar pirinç
Tuz ve Zeytinyağı
Soğanlarımızı zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz,kavrulan soğanların üzerine domatesi ve salçayı ekleyerek biraz kavuruyoruz.
Temizleyip doğradığımız ısırganları, pirinci, sarımsağı, tuzu ilave edip çok az sıcak su ekleyip ocağı kısık şekilde suyunu hafif çekinceye kadar pişiriyoruz.Arzunuza göre sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.Afiyet Olsunn :))


Hiç yorum yok: