7 Mayıs 2013 Salı

Güllü Lokumlu Kurabiye

1 paket Kahvaltılık Margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı Pudra Şekeri
1 adet Kabartma Tozu
Yarım Kilo Güllü Lokum
Aldığı Kadar Elenmiş Un ( yoğurdukça azar azar ilave edin)

Geniş bir kabın içerisine margarini,yumurtayı,pudra şekerini yoğurun.Üzerine kabartma tozunu eleyiniz.Daha sonra birer bardak unu eleye eleye hamura yedirin.HAmur kulak memesi kıvamına gelince hamur olmuş demektir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp içine gül lokumunu koyunuz.Yağlanmış tepsiye diziniz.200 derecelik fırında 20 dk.kadar pişiriniz.Soğuyunca Üzerine Pudra şekeri eleyip servise hazırlayınız.Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok: