21 Aralık 2013 Cumartesi

Ispanaklı Kiş

Ispanaklı Kış
İç Malzemelerimiz
Yarım Kg.Ispanak
1 adet Soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz+Karabiber
1 küçük kutu Krem Peynir
1 küçük paket Krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yumurta
*******************
Hamur Malzemeleri:
100  gr Kutu Margarin
2,5 su bardağı Un
2 yemek kaşığı soğuk su
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt ve tuz

Ispanak yıkanıp doğranır,genişçe bir tava içerisine soğan sıvıyağda kavrulur.İçine doğranan Ispanaklar tuz ve karabiber ilave edilir hafifçe kavrulur soğuması için bırakılır...
*Hamur İçin ,un margarin ve diğer malzemeler  yoğrulur.Yuvarlak tart kalıbına göre açılır.
Ben borcam kalıbı kullandım.Açtığım hamuru tart kalıbına yerleştirdim.Üzerini çatalla ezdim.(hamurun kabarmaması için)
Diğer bir kabın içerisinde yumurtayı çırpın, üzerine krem peyniri,soğuyan ıspanaklarla birlikte karıştırın.Bir paket kremayı da üzerine döküp ıspanaklı bir harç hazırlayın ...hamurlu kalıbın içerisine Ispanaklı harcı döküp 190 derecelik fırında 30 35 dakika Kiş kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok: