4 Haziran 2013 Salı

Cevizli Enginar Yaprağı Çorbası

VEE ETKİNLİĞİMİZİN ENN LEZZETLİ ÇORBASI 
CEVİZLİ ENGİNAR ÇORBASI

MALZEMELER
2 Adet    Taze Enginar
1 adet orta boy Soğan
2 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Zencefil
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Un
75 ml Krema
Yeteri Kadar Su
Dövülmüş Ceviz İçi
Tuz Karabiber
Tavuk Suyu
Yapılışı:Enginarların Dış kalın yaprakları,ortasındaki açık ve en ince  yapraklara kadar temizlenir.Uç kısmı 2 parmak kalınlığında kesilip atılarak 4 parçaya bölünür ve ortasındaki tüylü kısımlar temizlenir.Soğan ve Sarımsak bir tencere içinde zeytinyağında sotelenir.Enginar ve yapraklarıda  zencefille birlikte sotelenir ve  üzerine un eklenerek sotelemeye devam edilir.Daha sonra Su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. ( tavuk suyu ilave edebilirsiniz.)) Malzemeler kaynadıktan sonra blenderden geçilerek süzülür.Tekrardan tencereye alınıp Krema eklenir.Biraz daha kaynadıktan sonra  Servis tabağına alınıp, Üzerine rendeden geçirilmiş cevizler serpilip  Nefis çorbamız hazırdır.Afiyet Olsun Aylin Gülkıran




Hiç yorum yok: