30 Kasım 2013 Cumartesi

TERBİYELİ KUZU İNCİK



2 adet kuzu incik
7-8 adet Arpacık Soğan
2 diş sarmısak
2 su bardağı kadar Et suyu 
4 adet taze patates
2 adet havuç
1 dal taze biberiye
1 yemek  kaşığı Tereyağ
Tuz&Karabiber
************
Terbiyesi İçin;
2 adet yumurta sarısı
1/2 limonun suyu
*************
**Öncelikle etleri bir tava içine koyarak orta ateşte renkleri dönünceye kadar kızartın. Bu yapılan mühürleme dediğimiz işlem, etlerin haşlandığı zaman ızgara tadında olmasını sağlıyor. Mühürleme işlemi gerçekleşirken, soğan ve sarmısakların kabuklarını soyun. Soğanları bütün, sarmısakları bıçakla ezerek, tereyağ ile birlikte tencere ya da düdüklü tencereye alarak kavurun.Düdüklü tencere kullanmak pişirme süresini kısaltıyor.

Havuçların kabuklarını soyduktan sonra 2 cm. kalınlığında kesin. Patatesleri iyice yıkayıp, topraklarından arındırdıktan sonra soymadan iri küpler halinde keserek soğanlara havuçlar ile beraber ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Mühürlenen etleri, biberiyeyi ekleyin. Et suyunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerede 40-50 dakika kadar pişirin.
Etiniz pişince terbiyesini hazırlamak için ayrı bir kapta yumurta sarıları ile limon suyunu çırpın. Etin suyundan azar azar karışıma ekleyerek karıştırın ve ısılarını eşitleyin. Sonra terbiyeyi tencereye boşaltın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: